Praktikus sportcipő jellemzői

sportcipő

Praktikus sportcipő jellemzői

Sportolásra szánt cipőt körültekintően kell választani, hiszen a nem megfelelő lábbeli sok bosszúságot tud okozni. Érdemes olyan modellt választani, amelynek talprésze több rétegből áll, így biztosítja lábaink számára a tökéletes tartást. A merevítő résszel rendelkező sportcipő eloszlatja a talpra nehezedő nyomást. Az enyém gördülő talprész pedig azért felel, hogy beállítsa a fiziológiai lépéshosszt, minden cipőtulajdonos számára egyénileg.

A cipő középső részén jó ha van egy puha kiemelkedés, amely nemcsak az ízületekkel bánik kíméletesen, hanem fokozza a vérkeringést. A bokák bedőlését meg lehet előzni, csak egy rugalmas réteggel ellátott sportcipő mellett kell dönteni. Fontos, hogy a cipő bélése legyen minőségi és antibakteriális hatású, ennek köszönhetően elvezeti a láb felesleges hőjét, így megakadályozza az izzadást, így csökkenti a baktériumok elszaporodását egyaránt. Jó ha a cipő bőr vagy textil alapanyagból készül, hiszen kifejezetten ez jelenti a csúcsminőséget. Főleg gyerekkorban kell odafigyelni arra, hogy a gyermek milyen sportcipőt hord.

A supinált kialakítás mellett érdemes dönteni, ha nem szeretne csalódni egy lábbeliben sem. A gyermekek izomzata olyan mértékben nő, hogy mindig változó terhelésnek teszi ki a cipőt, így nem mindegy, hogy mit viselnek. Új sportcipő vásárlásánál arra is figyelni kell, hogy az új lábbeli milyen célt fog szolgálni. Minden sportágnak megvan a saját típusú cipője, így ezt mindig figyelembe kell venni, ha fontos számunkra a teljesítmény. Sportágtól függetlenül minden cipő stabilitást nyújt, mikor a láb előre és hátra mozog. Így megakadályozza a sérülések kialakulását.

Rezgéscsillapító hatása mellett tökéletesen illeszkedik a lábakhoz. A sportcipő hosszabb élettartammal bír, ha annak talprésze kopásálló alapanyagból készült. Jó ha felső része szellőzik, így maximális komfortérzettel bír. A női és férfi cipő között is van különbség, hiszen a nők lábai törékenyebbek, és számukra nagyobb stabilitásra van szükség. Ennek köszönhetően külön figyelmet kell fordítania női modellekre. Ezek színben is különböznek, hiszen rendkívül színesek, vidámak, így azonnal felhívják a figyelmet viselőjükre.