Elfeledett cipőnek számít a mokaszin

mokaszin

Elfeledett cipőnek számít a mokaszin

Létezik olyan férfi cipő, amely kényelmesebb, mint egy sportcipő és elegánsabb, mint bármely alkalmi lábbeli? A válasz nagyon egyszerű, hiszen az ilyen típusú férfiak számára lett megalkotva a mokaszin, amely évek óta nagy népszerűségnek örvend világszerte.

Néhány érv a mokaszín mellett

mokaszin

Univerzális jellege miatt érdemes mellette dönteni, és tökéletes választás mindazok számára, akik a laza stílust képviselik. A cipő múltja a vitorlázás szeretetéig nyúlik vissza, hiszen a vitorlások fedélzetén dolgozó emberek hordták, speciális kialakításának köszönhetően csúszásmentes talprészt kapott, amelynek köszönhetően stabil közlekedést nyújtott a hajó fedélzetén.

Természetesen könnyedén kombinálható, de ha a maximumot szeretné belőle kihozni, akkor érdemes megfogadni a következő divatszakértői tanácsokat. Tavasszal és nyáron tökéletes alternatív megoldást jelent, hiszen kényelmes és optimális kialakításának köszönhetően nagyszerűen szellőzik.

Mivel érdemes felvenni a mokaszynt?

mokaszin

Melegebb napokra érdemesebb olyan mokaszin modellt választani, amely hasított bőrből készült. Nagyon jól néz ki egy rövid vagy hosszúnadrággal, zakóval és egy inggel.

Hétköznapokra ugyanúgy hordható, mint esti kiruccanásokhoz. Semmiképp sem szabad nagyon szűk nadrágot felvenni mellé, és kerülni kell az óriási karórákat is.

mokaszin

A mokaszin elegáns jellege miatt kockás öltönnyel nagyon jól mutat, de ebben az esetben válasszunk egy visszafogottabb színkombinációt, barnát vagy feketét. Ez utóbbi minden stílushoz könnyedén illeszkedik, de az nagyon fontos kérdés, hogy kell-e hozzá zoknit venni vagy sem?

A divatszakértő szerint hűvösebb időben ajánlott, de amikor meleg van bátran viselje zokni nélkül a mokaszint. A klasszikus modell talpa fehér, speciális bemélyedésekkel, amely a vitorlási múltra tekint vissza.

Másik jellegzetes vonása az a kis bőrszíj, amely körülfogja a cipőt. Díszítőelemként szolgál. Persze sok férfi pont ezért fél hordani, hiszen nem tartja elég férfiasnak kialakítását, pedig csak egy kis fantáziára van szükség, és a nők garantáltan jól szemmel fogják nézni!