Divatos téli cipők gyerekeknek, felnőtteknek

téli cipők

Divatos téli cipők gyerekeknek, felnőtteknek

Télen nem szabad lemondani a csinos kényelemről, és nincs ez másképp akkor sem, ha cipő vásárlására kerül a sor. A vízálló, meleg cipőben mindenki sokkal szívesebben járkál, ha tudja, hogy az divatos is egyben. A bőrből készült téli cipők nyelve oldalt rögzítettek, így nem csúsznak el. Sokkal kényelmesebb felvenni és belebújni, hiszen jól kinyithatóvá válnak. Tépőzáras kivitelezésüknek köszönhetően sokkal könnyebb őket fel- és levenni, mintha a hagyományos cipőfűzős modelleket választanánk.

Talprészük mindig hajlékony gumiból készül, és legyen recés, hogy a havas, jeges utakon ne csússzanak meg. A meleg filccel borított talprész egyenes, nem harántemelt. A bundás téli cipők mindig melegen tartják a lábakat, még a legnagyobb hidegben sem hagyják cserbe tulajdonosaikat. Gyerekeknek kifejezetten fontos, hogy a kiválasztott cipők még kényelmesebben és még melegebbek legyenek, hiszen ők önfeledten szeretnek a hóban játszadozni, szánkózni és csúszkálni.

Az ilyen téli cipők tisztításánál figyelni kell arra, hogy semmiképp se rakjuk őket mosógépbe. A cipők felső részén lévő komolyabb szennyeződéseket egy puha szőrű kefével kell eltávolítani, megoldásként szolgálhat egy puha, nedves ruha használata is. Talprészüket vizes lemosással tisztíthatjuk. Általában a cipőkre nem kell cipőkrémet használni, hiszen alapanyaguk tökéletesen ellenállnak a külső hatásokkal szemben. Száradás után viszont érdemes egy puha ruhával áttörölgetni.

A méret meghatározása rendkívül fontos, főleg a kisgyermekek esetében. A láb hossza és a szélessége együttesen határozza meg, hogy mekkora cipőt kell választani. Ehhez mindig érdemes egy centit hozzáadni, így lesz igazán kényelmes az új lábbeli. A nem megfelelő méretezésű cipő ugyanis gátolja a láb természetes növekedését, amitől a gyermek visszafele fog fejlődni vagy az ilyen cipő viselése visszafordíthatatlan deformációkat okozhat.