Milyen következményekkeel jár a magassarkú cipő viselése?

magassarkú cipő

Milyen következményekkeel jár a magassarkú cipő viselése?

Fejlődő világunkban a nők egyre inkább döntenek a magassarkú viselése mellett, hiszen ezzel igencsak megnövelhetik vonzerejüket. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a férfiak inkább vonzódnak a magassarkút viselő nőhöz, mint ahhoz, aki laposabbat hord, arról nem is beszélve, hogy a magassarkú cipő viselése ideális mértékben megváltoztatja a női derék lumbális görbületét.

De mit is jelent ez a jelenség?

magassarkú cipő

Azt, hogy az ilyen nők sokkal vonzóbbak lesznek a férfiak szemében, hamarabb találnak párt. Ezt az értéket 45,9 fokban határozták meg a tudósok, akik szerint a magassarkú viselése ebben a szögben még nem terheli meg a gerincet, és nem okoz semmiféle fájdalmat sem. Ezért nem meglepő, ha egy nő sokkal vonzóbbnak tűnik, ha egy csinos magassarkúban jár, mintha teniszcipőt hordana a lábán.

Milyen hátrányokkal bír egy magassarkú cipő viselése hosszútávon?

Elsősorban azt kell tudni, hogy az ilyen cipő viselése közben a lábfej nagyobb terhelésnek van kitéve, amely idővel izomfájdalommá alakulhat át. Fontos tudni azt is, hogy a sarok magassága ideális esetben 2-5 centiméter között kell mozogjon.

magassarkú cipő

Megoldást jelenthez a platform cipő, amely egyenletes súlyelosztást tud biztosítani viselője számára, és így elkerülhetővé válnak a lábfájdalmak. A magassarkú cipő viselése után érdemes egy kis lábtornát végezni, ha szeretnénk megelőzni a problémát.

Figyeljünk az egészsgre

magassarkú cipő

A torna bárhol és bármikor elvégezhető, csak egy székre lesz szükségünk. Fontos, hogy talpunk kényelmesen pihenjen a földön, a térdünk pedig derékszögben legyen. Első gyakorlatként húzzuk be lábujjainkat a talpunk alá és próbáljunk egy kis alagutat formálni lábfejünkből. Ezt a pozíciót legalább 5 másodpercig kell megtartani, majd térjünk vissza a kezdő pihenő pozícióba. Ezt legalább tízszer végezzük el egymás után.

Ha azt szeretnénk, hogy eredményt érjünk el ezzel a magassarkú cipő tornával, akkor legalább naponta kétszer kell elvégezni. Ha időben kezdjük el a tornagyakorlatokat, és rendszeresen végezzük akkor nem kell attól félni, hogy le kell mondanunk kedvenc magassarkúnk viseléséről.