Tippek a magassarkú cipők viseléséhez

magassarkú cipők

Tippek a magassarkú cipők viseléséhez

Magassarkú lábbeli sokszor divatos és nem minden esetben kényelmes. Egy pár apró trükk segítségével viszont ezt a problémát azonnal orvosolni lehet, hogy akár egész éjszaka bírjuk majd benne a táncot. Első lépésként érdemes a magassarkú cipőket átfújni egy szilikonspray-el. A szilikonnak köszönhetően kellően puha lesz ahhoz, hogy ne törje fel a lábakat. Van, aki arra esküszik, hogy otthon tart benne egy főpróbát. Néhánya napig érdemes benne otthoni munkálatokat végezni, hogy kiderüljön mennyire lesz kényelmes a nagy napon.

A magassarkú cipők vásárlását estére érdemes hagyni, mikor a lábak már kellően fáradtak és duzzadtak ahhoz, hogy egy kényelmes darabot válasszunk. Zseniális megoldásként nyúlhatunk egy kis tasak jégzselé után is. Még fagyasztatlan állapotába dugjuk a cipők orrába, majd így tegyük egy éjszakár a fagyasztóba. Nem is gondolnánk, hogy mennyire kitágítja a kényes részeket, és újra kényelmessé válik a használhatatlannak tűnő lábbeli.

A magassarkú cipők viselésénél a terhelést mindig a talp elülső részére esik. Ezt könnyedén el lehet kerülni, ha a harmadik és a negyedik lábujj köré egy-egy sebtapaszt ragasztunk. Egy másik megoldást lehet az, ha gőz fölött tartjuk a cipőket. Tíz perc után azonnal fel kell húzni, és hagyni, hogy a lábainkon hűljenek ki. A felpuhított anyag így könnyebben felveszi a láb formáját. Furcsának hangzik, de a dezodor használatával is megoldható a probléma. A magassarkú cipők anyagát puhítja, ha a lábunkat kedvenc dezodorunkkal kenjük át.

Emellett az izzadást csökkenti, és így a kidörzsölés esélyét is. Fontos, hogy ne hordjuk túl magas cipőt sem, hiszen annak viselése nem lesz komfortos a számunkra. A tökéletes sarokméret kiválasztásához figyelembe kell venni, hogy a hétköznapokban milyen magas lábbelihez van szokva a lábunk, és ennek tudatában válasszunk. Ha nem szeretjük a magassarkú cipőket, akkor nyugodtan válasszunk egy platformos változatot. Ugyanolyan csinos, hiszen meghosszabbítja a lábakat, viselése sok esetben pedig sokkal kényelmesebb, mint egy hagyományos tűsarkúnak.