Sporttípusokhoz illő férfi edzőcipő

férfi edzőcipő

Sporttípusokhoz illő férfi edzőcipő

Férfiak számára készült sportcipőt mindig úgy kell választani, hogy előbb azt kell meghatározni, hogy milyen típusú sporthoz használjuk azt. A kardió edzésekhez olyan modellt kell választani, amely több irányú rugalmasságot biztosít. Jó tartást bír, hiszen a férfi edzőcipő talprészét barázdákkal erősítették meg. A memóriahab talpbéléssel ellátott sportcipő csillapítja az ütéseket. Magasított felsőrésze miatt többórás hordás esetén sem nehezíti el a lábakat. A 4 mm-es sarokemelésnek köszönhetően a talp természetes pozícióba fog kerülni.

Gyalogláshoz például olyan cipőt kell választani, amely extra hajlékonysággal bír. Általában több hajlást könnyítő bemetszés található felsőrészén, így biztosítja a láb optimális hajlékonyságát. Talpbetétje kivehető. Különlegessége lúdtalpbetéttel is hordható. Súlya nagyon könnyű, így szinte észre sem vehető, ahogy rásimul a lábakra. A férfi edzőcipő kézilabdázáshoz szűkebb kialakítással rendelkezik. Az ilyen modell nagyobb lendületet tud biztosítani. Ütéscsillapító tulajdonsággal bír. A cipő elején megerősítő rátétek vannak, így még strapabíróbbá válik.

Szertornázáshoz is érdemes olyan lábbelit választani, amely mikroszálas talprésszel rendelkezik, így segíti a talaj és a különböző szerek könnyebb érzékelését. Felsőrésze olyan anyagból készül, amely nagyon jól szellőzik, így kivezeti az izzadságot. Tapadása kivételes, hiszen nem úgy viselkedik, mint egy zokni, amely csúszik. Ütéscsillapító sarokbetéttel rendelkező típust érdemes választani, így megelőzhetővé válnak a különböző sérülések. Teniszezéshez olyan sportcipőt kell rendelni, amely habszivacsos belső talppal rendelkezik, így rendkívül kényelmes. Jól tart, hiszen felsőrésze oldalirányú elmozdulásokkal van tarkítva.

A cipő talpa nagyfokú kopásállóssággal bír. Nem is gondolnánk, de kajakozáshoz, kenuzáshoz is megfelelő sportcipő mellett kell dönteni. Az ilyen lábbeli megerősített sarokkal és orral rendelkezik. Neoprén anyagból készül, így nagyon jó hőszigetelő hatással bír. A sportcipő gumi talpa csúszásgátló bordázattal készült. Nem szabad megfelejtkezni a futásról sem. Itt is elsősorban arra kell figyelni, hogy a cipő minél könnyebb legyen, hogy semmiképp se nehezítse el a lábakat. Kényelmes sarokmagassággal rendelkezik, így hosszabb távon sem okoz problémát, nem válik kényelmetlenné.