Női bakancsok túrázásra, hegymászásra

női bakancsok

Női bakancsok túrázásra, hegymászásra

Bakancs vásárlása soha nem egyszerű feladat! Mindig figyelembe kell venni, hogy az új lábbeli milyen funkciókat kell ellásson ahhoz, hogy azzal tökéletesen megelégedjen viselője. Érdemes márkafüggetlen választani, ha női bakancsok vásárlása kerül a sor. A kezdő hegyi túrázok figyeljenek oda, hogy semmiképp se hagyják ott fél fizetésüket a szakboltokban. Klasszikus, magashegyi bakancsok jó áron kaphatóak. Fontos megjegyezni, hogy egy túrafelszerelés alapvető kiegészítőjeként kell rá tekinteni.

A minőségi kifejezetten fontos, hiszen ha a lábakat nem tartja megfelelőképpen, akkor a túrázás élményén nagyban fogja rontani. Nincs is annál kellemetlenebb, mikor az újonnan vásárolt bakancs feltöri a lábakat. A többi kiegészítőt kölcsön lehet kérni, vagy elég belőle egy olcsóbb változatot választani. A tökéletes női bakancsok javítják a teljesítményt és növelik a komfortérzetet. A lábbelikben lévő bélés milyenségére is figyelni kell. Fontos, hogy a talprészük legyen merev, hiszen csak így nem fognak megcsúszni a sziklákon vagy vizes talajon.

A félautomata női bakancsok sarkán egy kemény műanyag perem található, innen lehet tudni, hogy azok tökéletesen megfelelnek a túrázáshoz. A félautomata verziók talpa kemény, de nem teljesen merev. Kezdő mászók számára kifejezetten alkalmas egy ilyen modell beszerzése. Az automata női bakancsok ezzel szemben sokkal erősebb felépítéssel rendelkeznek. A jó modellek teljes alsó része magasított, ha ez hiányzik akkor nagyban csökkennek élettartamuk. Jól szigetelnek, így teljesen vízhatlanok.

A magas szárú típusú bakancsok viselése kényelmes. Semmiképp sem szabad régi vagy használt bakancsokat vásárolni. Még ha ránézésre is jó állapotúnak tűnnek, attól még a belső szerkezete biztosan elöregedett az idők folyamán, amit már az első túra alkalmával érzékelni fogunk. Az sem mindegy, hogy a bakancs tervezői milyen túrára tervezték meg, hiszen vannak modellek, amelyeket kétezer méter alá, míg a magashegyi igénybevételhez tervezett bakancsok háromezer méternél sem mondják fel a szolgálatot. Ha nem jól választjuk ki a lábbelit, akkor ne lepődjünk meg, ha az már az első kirándulást követően talprésze szétesik vagy feltöri a lábat.