Munkavédelmi cipő védelmi besorolása

munkavédelmi cipő

Munkavédelmi cipő védelmi besorolása

A biztonságos munkavégzés elengedhetetlen eszközének tekinthető a minőségi lábbeli. Nemcsak rendkívül kényelmes, hanem maximális biztonságot nyújt a különböző munkavégzés során. Légiesen könnyed, így nem nehezíti el a lábakat, mégis teljeskörű védelmet képes biztosítani egy jó munkavédelmi cipő. De milyen speciális tulajdonságokkal rendelkezik egy ilyen cipő? Elsősorban sportos tervezéssel rendelkezik, jól szellőző felsőrésszel. Fűzős megoldásának köszönhetően minden lábtípushoz tökéletesen tud illeszkedni. Sarokrészes speciális TPU anyaggal van erősítve. Bélésének köszönhetően rendkívül kényelmes.

Átszúrás elleni védelemmel rendelkezik a munkavédelmi cipő. Emellett antisztatikus lábbelit kapott. A cipő vízálló, így jól viseli a szélsőséges időjárási viszontagságokat. ESD védelemmel bír, és nagyszerűen hőszigetel. Talpa nem csúszik. A cipő teljes mértékben fémmentes, ám mégis megfelel az EN ISO 20345 szabványának. Többféle védelmi fokozat létezik, és érdemes mindig a munkavégzés típusának megfelelő munkavédelmi cipőt keresni, ahhoz hogy a védelem teljes mértékben maximális legyen.

Általában unisex kialakítással bír, így nők és férfiak egyaránt megvásárolhatják. Széles méretválasztékkal rendelkezik. Az elektrosztatikus tulajdonsággal rendelkező cipő az alacsony és magas ellenállásokkal szemben nyújt védelmet. Vegyszerekről is érdemes beszélni, hiszen a jó munkavédelmi lábbeli ebben az esetben sem hagyhatja cserben tulajdonosát, legyen szó acetonról, ecet- vagy salétromsavról.

Összességében elmondható, hogy az ilyen típusú cipő megfelelő tanúsítvánnyal kell rendelkezzen ahhoz, hogy bekerüljön a munkavédelmi kategóriába. Fontos, hogy csak akkor őrzi meg tulajdonságait, ha viselés közben megfelelően karban van tartva, vagyis tisztítani, ápolni kell, és ha szükséges, akkor időszakonként kiszárítani. Lényeges, hogy csakis rendeltetésszerűen történjen használata. Ezek együttesen jócskán megnövelhetik a lábbeli élettartamát, amely igencsak fontos, ha az ember hosszútávban gondolkodik.