Mitől ennyire népszerű a Converse cipő?

converse cipő

Mitől ennyire népszerű a Converse cipő?

A Converse szó hallatán mindenkinek a kényelmes sportcipő jut az eszébe, amely ma már szint jelképpé nőtte ki magát a divatvilágban. Arról nem is beszélve, hogy szinte mindenki ebben jár, legyen az fiatal, idős vagy kisgyermek, esküvői pár, miniszterelnök vagy utcai koldus. De tulajdonképpen mi a Converse cipő valódi titka? A sportcipők között igazi örökös tagnak számít.

Amerikában terjedt el, majd így hódította meg az európai piacot. Előbb sportolók viselték, majd katonák, és csak utána került ki a köztudatba. Forradalmi, hiszen addig főleg bőrből és műbőrből készültek a cipők, viszont a Converse tervezői pamutot és gumit használtak fel. Alacsony- és magasszárú változatban egyaránt nagyon népszerű. Viselése kényelmes, akár egésznapra optimális megoldást tud nyújtani. Kényelmét egy megfelelő talpbetéttel lehet fokozni. Többféle mintázatban kapható, a klasszikus fehér mellett színes, virágos modellek egyaránt kaphatóak.

A Converse cipő felsőrésze ellenáll az időjárási viszontagságokkal szemben. Az eredeti cipőn varrt címke található a lábbeli oldalsó, éppen ezért nagyon jól meg kell figyelni, nehogy hamisítvánnyal legyen dolgunk. A hagyományos fém fűzőlyukas rendszerének köszönhetően minden típusú lábfejhez passzol, hiszen egyszerűen rásimul a lábra. Orra gumis, talpa tartós gumiból készült. Érdemes beszélni a Converse cipő tisztításáról is, hiszen sok bosszúságot tud okozni, ha nem tudjuk megfelelőképpen tisztítani, hiszen nincs is rosszabb látvány, mint amikor egy szép Converse cipő mocskos.

Első lépésként nyugodtan ki lehet mosni egy mosógépbe, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy kímélő programot használjunk. Ha ez megvan, akkor a fűzőt külön be kell áztatni, és kifehéríteni. Utána jöhet a cipő orra, amit vegyszerekkel lehet tisztára varázsolni. A cipő orrát és a gumi részt alaposan át kell dörzsölni, ehhez a művelethez érdemes gumikesztyűt venni, és óvatosnak kell lenni, hogy a vegyszer ne érjen a szövetanyaghoz, hiszen azon könnyedén foltot ejthet. Ha ez a művelet is kész, akkor már csak vissza kell tenni a fűzőt, és máris útnak indulhatunk!