Kényelmes félcipő a legkisebbeknek is

félcipő

Kényelmes félcipő a legkisebbeknek is

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen félcipő kerül a gyerek lábára. Már az első életévében oda kell figyelni, hogy a kis csöppség mit húz a lábára, hiszen ilyenkor teszi meg az első lépéseket. Az ergonómiai és anatómiai követelményeknek mindig meg kell felelnie a félcipőnek. Fontos, hogy a cipő rüszt része ne legyen se bő, se tág, hanem pontosan illeszkedjen a pici lábára. Ennek köszönhetően fog stabilan állni a gyermek. Talpbetéte legyen rugalmas, hiszen így tudja tökéletes helyzetben tartani a gyereket. A félcipő szártetője a láb védelméért felelős.

Orrmerevítővel jó ha fel van szerelve, hiszen ha belerúg valamibe, akkor az ne okozzon fájdalmat a gyermek számára. Talprésze hajlékony gumiból készült, de fontos, hogy legyen bordázott, hiszen így válik csúszásmentessé. A félcipő kérge magas és merev. Fontos, hogy a cipő alapanyaga jó nedvszívó képességgel rendelkezzen, lehetőleg bőrből készüljön.

A műbőr cipő számtalan negatív tulajdonsággal rendelkezik, így nem érdemes a megvásárlása mellett dönteni. Az egészséges fejlődéshez hozzájárul, hogy a félcipő méretezése tökéletes legyen. A vásárlást megelőzően mindig szem előtt kell tartani, hogy milyen időjárási viszonyokhoz választunk gyerekcipőt. Fontos, hogy a gyermek mindig legyen jelen, és próbálja fel a félcipőt.

A gyerek így is ritkán tud pontos információt adni arról, hogy kényelmes-e számára a cipő, hiszen a láb szerkezete ellenáll a nyomódás okozta fájdalomnak. Az új cipő nagyobb kell legyen, így biztos kényelmes lesz a gyerek számára, akár egésznapos viselet esetében is. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a félcipő csak akkor tud tartást nyújtani, ha a cipő rüszt része pontosan illeszkedik a gyerek lábához. A próbához mindig húzzon harisnyát vagy zoknit. Van, amikor a gyermek lába nem egyforma, így okvetlenül próbálja fel mind a két párját a cipőnek, hogy a vásárlás mindenképpen eredményes legyen.