Hogyan tehetőek kényelmessebbé az alkalmi cipők?

alkalmi cipők

Hogyan tehetőek kényelmessebbé az alkalmi cipők?

Az új cipő viselése sokszor több bosszúságot tud okozni tulajdonosa számára. Ha kényelmet, akkor feltörheti a lábakat vagy komoly fájdalmat tud okozni. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy egy cipő nemcsak divatos, hanem kényelmes is legyen. De mit lehet tenni akkor, ha az alkalmi cipőkben csúszkál a lábunk? Ebben az esetben elég egy megfelelő méretezésű talpbetétet beszerezni. Egy vastagabb, nem túl selymes felületű betét lesz a tökéletes döntés. A ragasztóspray segítségével pedig azonnal helyére lehet illeszteni, így búcsút inthetünk a csúszkálásnak.

De mi a helyzet akkor, ha esik az eső és nem szeretnénk, ha az alkalmi cipőnk vizes lenne? Ezentúl nem kell több tízezreket költeni egy tökéletesen vízálló cipőre. Az alkalmi cipők felületét egyszerűen vonjuk be egy kis méhviasszal. Hajszárítóval alaposan szárítsuk bele. Ennek a módszernek köszönhetően a vízcseppek problémamentesen leperegnek a cipők felületéről, anélkül, hogy az megáztatná alapanyagát. Sokan úgy gondolják, hogy a legszebb és divatosabb cipők sokszor a legfájdalmasabbak. Egy egyszerű praktikával viszont ezt is orvosolni lehet. Vegyünk két kisebb zacskót, töltsük fel vízzel, majd helyezzük bele az alkalmi cipők elejébe.

Helyezzük a cipőket félórára a fagyasztóba, így a víz pont annyira tágul majd, hogy a cipők viselése újra kényelmes legyen. Nincs is annál rosszabb, mint amikor a sarkunk nagyon fáj. Egy megfelelő talpbetét kiválasztásával viszont azonnal orvosolhatóvá válik a probléma. Soha nem gondolnánk, hogy egy vastag zoknival viselt cipőt kényelmessé lehet tágítani. Ha nem járunk sikerrel, akkor keverjünk össze egy kis alkoholt ecettel, majd az oldatba mártott vattával töröljük át az alkalmi cipők azon részét, ahol szorít. Húzzuk fel, és járkáljunk benne egy kicsikét, hogy gyorsan felvegye a láb formáját.

Hasonlóan működik, ha a lábbelit vízbe mártjuk, felvesszük és hagyjuk hogy a lábunkon száradjon meg. A sámfa is megoldást jelenthet ebben az esetben. Érdemes ráhúzni egy vastagabb zoknit, tegyük a cipőkbe, majd egy éjszakán át hagyjuk állni. Reggelre megfelelően kinyújtja, és kényelmesebbé teszi a lábbeliket. A felmelegített kanál a sarkakat puhítja és nyújtja meg. Furcsa lehet, de a krumpli is segíthet a tágításban. Belülről tömjük ki újságpapírral a cipőket, majd kívülről rakjunk rá krumplikarikákat. A benne lévő keményítő ugyanis azonnal megpuhítja a bőrcipőket.