Életstílusunkhoz megfelelő túrabakancs

túrabakancs

Életstílusunkhoz megfelelő túrabakancs

A természet szerelmesei azonnal nekiindulnak, ha egy kicsikét felmelegszik az idő, legyen szó futásról, kerékpározásról vagy túrázásról. Utóbbinál viszont nagyon fontos, hogy milyen típusú lábbelit választ magának, hiszen egy rossz bakancs megnehezíti a legkönnyebb túrát is.

A legtöbb gyártó külön osztályozza a túrabakancs típusokat, így hegymászáshoz, gyalogtúrázáshoz és sziklamászáshoz egyaránt lehet lábbelit választani. Fontos, hogy meg kell különböztetni a különböző kategóriákat egymástól, és ennek tudatában kell választani.

Aki gyalogosan indul útnak, annak szüksége van egy jó minőségű túrabakancsra.

Miből készül és mennyibe kerül a túrabakancs?túrabakancs

Az árat soha nem szabad figyelni, hiszen sokszor a minőséggel egyenesen arányosan változik. A bakancsra úgy kell tekinteni, mint egy hosszútávú befektetésre, hiszen akár évtizedekig képes megszolgálni tulajdonosát. A jó túrabakancs textil vagy hasított bőr betéttel rendelkezik.

Az erős felépítésű bakanccsal többnapos vándortúrákat is bátran fel lehet vállalni. Természetesen a láb anatómiáját egyaránt figyelembe kell venni, hiszen fontos hogy az új cipő maximálisan kényelmes legyen, akár egésznapos viselet mellett. A lábujjaknak nem szabad nyomódniuk sem egymáshoz.

Ha szűk egy lábbeli, akkor elszorítja a vérkeringést, amelynek következményében elnehezíti a lábakat, arról nem is beszélve, hogy kihűti őket. Ha túl szoros vagy túl laza a bakancs, akkor sokszor vízhólyagok keletkeznek. Általában úgy kell túrabakancsot választani, hogy a lábméretünkhöz viszonyítva egy fél számmal kell nagyobbat venni, és így egy vastagabb zoknival is nyugodtan fel lehet venni.túrabakancs

A bakancs talprésze legyen ruganyos, de mégis elég merev ahhoz, hogy biztos járást tudjon biztosítani. Nem szabad hajolnia sem. A magasszárú bakancs mindig jobb választás, hiszen az stabilan képes körbefogni a bokát.

Jó, ha alapanyaga vízálló, hiszen így esőben vagy kisebb patakon átkelve is védi a lábakat a nedvességtől. Női és férfi modellek között egyaránt lehet válogatni, így minden túrázó könnyedén megtalálja számításait. A márkás túrabakancs az interneten most kedvező feltételek mellett vásárolható meg, így érdemes kihasználni az akciós ajánlatokat!