Női túracipők: kiránduláskor is stílusosan!

bakancs

Női túracipők: kiránduláskor is stílusosan!

A női túracipők a természet, a kirándulások és a túrázás szerelmeseinek gardróbjából biztosan nem hiányozhatnak. Bár kevésbé gondoljuk nőies darabnak, de a megfelelő öltözékkel társítva, igenis kihozható belőle a maximum. Tény az is, hogy a mai kor női néha kifejezetten szeretik a laza viseletet, amikor nem kell megfelelniük a munkahelyi elvárásoknak. Hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a túrabakancs választáskor? Milyen ruhákkal társíthatóak stílusosan a női túracipők?

Turacipo
Túracipő

Túracipő a funkcionalitás jegyében

Mit várunk el a női túracipőktől? Hát persze, hogy a kényelmet! A túrázás valahol arról is szól, hogy saját határaidat feszegeted, átlépve a komfortzónádat. A mozgás egészségügyi előnyei azonban csak az egyik előnynek számítanak. A túrázást kedvelők a természet közelségét legalább olyan fontosnak tartják, mint azt, hogy a választott túracipő minden körülmény között megállja a helyét. Legyen szó hirtelen jött nyári záporról, tartós esőről vagy a hegyi patakok kövein egyensúlyozásról, a praktikum és a biztonság kiemelt jelentőséggel bír a túrabakancs használatakor.

Női túracipők farmerhez

Ahogyan a tornacipők és az edzőcipők, úgy a női túracipők is remek választásnak bizonyulnak, akár a hétköznapokban is. Bár a tavaszi forróságban inkább esik a választás a papucsokra és a szandálokra, de a túrabakancs az átmeneti hónapok és a téli időszak nagy kedvencévé válhat. Biztosítja a szükséges meleget, ellenáll az időjárás viszontagságainak. A gyártók igyekeznek olyan darabokkal piacra lépni, amelyek könnyűek és hosszú távú használat esetén is kényelmesen szolgálják a lábak egészségét.

Míg a férfiak előszeretettel választják a vadásznadrágokat és a túrázáshoz ideális darabokat, vagyis a túrabakancsot, addig a női túracipők farmerrel is kiválóan mutatnak. A laza és mégis stílusos megjelenés kedvelőinek vagány szettek állíthatóak össze a túracipő női típusával, farmerrel, laza, zsebes nadrágokkal. A színek között még mindig menő a tevebarna, de a fekete és a színes változatok szintén nagy népszerűségnek örvendenek.

Turabakancs
Túrabakancs

Női túracipő: a stílus és praktikum találkoznak

Stílusteremtés. A szó mindenkinek mást jelent. Vannak, akik az aktuális trendeket követik és évente cserélik a ruhatárukat. Mások ragaszkodnak bizonyos darabokhoz, amelyeket szezonális kedvenceikkel társítanak. Az egyediség a legtöbbeknek azonban lényeges. Ugyanakkor a nők egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a kényelemre.

Bár az elegáns megjelenés nem engedi meg a laza lábbeliket, de az életben számos olyan alkalom van, amikor szabadon engedhetjük a saját stílusunk iránti vágyainkat. A női túracipők nemcsak kirándulás, túrázás mellett állják meg a helyüket, hanem a hétköznapi rohanás közepette is. Kapd fel kedvenc farmeredet, társítsd egy laza felsővel vagy éppen egy testre simuló darabbal, aztán irány a természet egy séta erejéig!

Ne feledd, a nőiesség nem a magassarkú cipőkben és a koktélruhákban rejlik. Sokkal inkább megmutatkozik abban, hogyan viseled, miként társítod a lehetőségeket, ami lehet a női túracipők valamelyik példánya.