A kényelmes cipő vásárlás aranyszabályai

cipő vásárlás

A kényelmes cipő vásárlás aranyszabályai

A cipőről bátran elmondható, hogy az egyik legfontosabb kiegészítőjét tekinti mindennapjainknak. Ebből kifolyólag egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú lábbeli mellett döntünk. Ha vásárlásra kerül a sor, akkor egyszerre több szempontra is kell figyelni. Ha nem jól választjuk ki, akkor sajnos sok fájdalmat tud okozni. A cipő vásárlás lényege tulajdonképpen az, hogy úgy válasszunk cipőt, hogy az ne csak mutatós legyen, hanem rendkívül kényelmes is. Teljesen mindegy, hogy elegáns vagy sportos modell mellett döntünk, hiszen mind a kettő tud bosszúságot okozni, ha nem megfelelően választunk. A tökéletes összhangot talán így lehet összefoglalni: tökéletes lábbelit tökéletes áron! Ennek köszönhetően első lépésként mindig azt kell meghatározni, hogy mennyit szeretnénk rá költeni.

Nem feltétlenül kell beszerezni egy újabb magassarkú cipőt, ha az akciós, ha már otthon legalább 5 darab van belőle. A cipő vásárlás ne legyen elhamarkodott. Készítsünk listát, hogy pontosan milyen típusú lábbelire van szükségünk. Így máris kizárható, hogy plusz költekezésbe vonjuk magunkat. Érdemes szempont lehet, hogy mely időpontban vásárolunk. A reggel megvásárolt cipő ugyanis később kényelmetlenné válhat. Ha a késő délutáni órákba megyünk el vásárolni, akkor sokkal jobban ki tud választani a számunkra kényelmesebb lábbelit, hiszen ilyenkor a lábaink már be vannak edződve. Ahhoz, hogy a cipő vásárlás tökéletes legyen tudnunk kell, hogy talpunk milyen boltozattal rendelkezik.

Háromféle típus között lehet válogatni: magas, normál vagy lapos. Ennek tudatában már könnyebben el tudjuk kerülni, hogy kényelmetlen lábbelit válasszunk. Fontos, hogy mindig több méretű cipőt próbáljunk fel, mielőtt megvásárolnánk azt. Azt ugye mindenki tudja, hogy milyen számozású cipő passzol hozzá, de ahány gyártó, megannyi eltérés lehet. Fél számmal nagyobb vagy kisebb cipő sokszor kényelmesebbé válhat, így érdemes végigpróbálgatni, hogy pontosan melyik is az a lábbeli, amelyben jól érezzük magunkat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha a próba folyamán egy új cipőben fáj a lábunk, akkor azt soha ne vegyük meg! Tévhitnek számít, hogy majd úgyis megnyúlik, felveszi a láb formáját, és hasonló gondolatok.

Válasszunk olyan cipőt vásárláskor, amely már a próba alkalmával is rendkívül kényelmessé válik. Egy másik jó tanács: mindig a cipő stílusának megfelelően öltözzük fel, és úgy próbálgassunk. Sportos nadrágban ugyanis nem ajánlatos magassarkút próbálni, és ha kisestélyiben vagyunk, akkor se rángassunk magunkra sportcipőt. Az eredmény soha nem lesz tökéletes. Nem szabad figyelembe venni az aktuális trendeket! Hiszen ha ennek megfelelően kezdünk el vásárolgatni, akkor nem biztos, hogy a divatos cipő megfelel igényeinknek, és még az ára is sokkal magasabb, mint egy klasszikus modellnek.